Aktiviran zdravstveni sistem

Gostujući u Jutarnjem programu RTK2 potpredsjednica Vlade Kosova za pitanja nevećinskih zajednica Emilija Redžepi je istakla da je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja pokrenuta inicijativa da se u narednih par dana obiđu sve nevećinske zajednce na Kosovu, kako bio se na terenu upoznali sa procentom vakcinisanih osoba i eventualnim problemima.

"Bili smo u opštinama Đakovica i Prizren, a od četvrtka ćemo obići i srpske sredine, boraviti u Novom Brdu, Klokotu, da vidimo kakva je situacija na terenu. Nisam zadovoljna situacijom u Prizrenu i okolnim selima jer je tu procenat vakcinisanih oko 30 posto, što je zabrinjavajući podatak. Zato smo aktivirali kompletan zdravstveni sistem, napravili mobilne ekipe koje će ići po selima i obavljati vakcinaciju", rekla je Redžepi.

Osvrćući se na nedavno održane proteste, povodom najavljenog  poskupljenja struje, Redžepi kaže da oni ne mogu da ugroze rad Vlade jer su sve dosadašnje odluke bile utemeljene i nisu se odražavale na životni standard.

"Prijedlog o poskupljenju struje se razmatra jer i sama priča u narodu izaziva zabrinutost. Ipak, Vlada radi na tome i budite sigurni da ćemo naći najbolje rješenje da se izađe iz teške situacije, jer to nije samo naš problem, već i čitavog Balkana i Evrope", istakla je Emilija Redžepi.

Posjeta Miroslava Lajčaka i Gabriela Escobara Kosovu je po riječima Redžepi veoma značajna jer samo pregovori mogu dovesti do normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.