Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi izjavio je da PDK podržava dijalog kao mehanizam za postizanje "sveobuhvatnog konačnog sporazuma između Kosova i Srbije koji obezbjeđuje međusobno priznanje, bez ugrožavanja državnog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka".

Krasniqi je danas u Ambasadi SAD u Prištini razgovarao sa predstavnikom Sjedinjenih Država za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o političkim dešavanjima na Kosovu i ulozi Demokratske partije Kosova kao lidera opozicije.

“Danas sam se u Ambasadi SAD u Prištini sastao sa specijalnim predstavnikom Sjedinjenih Država za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Kosovo-Srbija Miroslavom Lajčakom. Razgovarali smo o političkim dešavanjima u našoj zemlji i ulozi Demokratske partije Kosova kao lidera opozicije u zemlji. PDK podržava dijalog kao mehanizam za postizanje sveobuhvatnog konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, koji obezbjeđuje međusobno priznanje, bez ugrožavanja državnog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka”, napisao je on u objavi na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online