Destabilizuje tržište energije

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje doveo je protest koji, zbog poskupljenja struje, za danas najavila Socijaldemokratska partija sa "destabilizuje tržište energije i države u Evropi".

"U junu prošle godine Rusija je počela da smanjuje količinu gasa koji isporučuje Evropi. Ovaj potez značajno je, kako je Putin izračunao, doprineo destabilizaciji tržišta energije i brzom rastu cijena i naravno porastu građanskog revolta, jer lančano povećanje cijene gasa dovodi do pada cijena proizvoda i usluga. Cilj Rusije je i dalje da ako ne može da postigne ciljeve mešanjem u izborni sistem i konvencionalne forme da odredi pobjednika na izborima, onda to čini političkim destabilizacijom država podizanjem cijene energije", poručio je Abazi na Facebooku.

On je između ostalog dodao da je protest demokratsko građansko pravo, ali da bi trebalo razumijeti koren problema zbog  se protestuje.

"U najmanju ruku treba da upadnemo u 'zamke' koje su napravljene za potrebe partija koje imaju za cilj da destabilizuju Evropu i demokratski svijet. Ovo treba posmatrati i kroz prizmu ljudi koji su smatrani distributerima ruske propagande u albanskim zemljama. Danas su neredi potrebni onima koji nisu uspjeli da podjele Kosovo i koji su pokušali da sruše demokratsku volju građana", zaključio je Abazi.

Izvor: Kosovo Online