Lider SDP

Lider Socijaldemokratske partije (SDP) Dardan Moliqaj istakao je stav Sjedinjenih Američkih Država, koji je ponovo izneo Gabriel Escobar, da sporazum između Kosova i Srbije mora biti prihvatljiv za obe strane, prenosi Reporteri.

Moliqaj je, komentarišući intervju Gabriela Escobara, rekao da se zalaže za redefinisanje granica između Kosova i Srbije.

"I u prošlosti smo bili velika grupa za redefinisanje granica, Shpend Ahmeti je bio predsjednik i zbog očuvanja unutrašnjeg jedinstva nismo se izjašnjavali. Inače, godinama smo težili da redefinišemo granice jer ne vjerujemo da može biti konačnog sporazuma bez trajnog mira“, rekao je Moliqaj u Debati plus.

Dodao je da Kosovo treba da teži subjektivitetu više nego državnosti.

"Bosna i Hercegovina je dobila državnost, ali ne i subjektivitet, tako da nije ravnopravna i potkopana je”, navodi Moliqaj.

Moliqaj kaže da Kosovo, Albanija, Srbija i Sjeverna Makedonija ne mogu da imaju ekonomski razvoj jer imaju iste probleme.

"Međusobno nemamo trgovinski deficit koliko imamo sa EU. Odliv mozgova i radna snaga svima je isti problem. Shodno tome, potrebno nam je ovo priznanje subjektivnosti, jer nam je potreban razvoj i blagostanje“, istakao je Moliqaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri