Ministar finansija

Ministar finansija Hekuran Murati izjavio je da je na sjednici skupštine, na kojoj se razmatrala situacija u vezi sa pandemijom, od opozicije čuo samo kritike na račun vlade u vezi sa upravljanjem pandemijom, ali ne i pozive na vakcinaciju i poručio da su antikovid mjere jedine metode koje mogu da odgovore na virus, prenosi Reporteri.

On je rekao i da ako se mjere ukinu, da onda nemaju pravo da optužuju vladu za povećanje broja slučajeva zaraze koronavirusom.

"Jedna stvar koja je dokazana je da su vakcine do sada imale svoj efekat. Do sada nisam čuo nijednog poslanika da poziva na vakcinaciju građana, vidimo da imamo veliki broj oboljelih od koronavirusa, ali na svu sreću imamo mali broj umrlih. Moramo da pozovemo da se nevakcinisani vakcinišu, a da oni koji su vakcinisani dobiju drugu i treću dozu", rekao je Murati.

On je naveo da su antikovid mjere jedine metode koje mogu da odgovore na virus.

"Vidjeli smo iz prošlosti da mjere djeluju poslije nedjelju-dvije, to su jedine metode kojima možemo da odgovorimo na virus. Vakcine i mjere, nijedna vlada nije uspjela da upravlja drugačije", rekao je Murati.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri