Pedijatrijska bolnica u martu

Direktor Univerzitetske kliničke službe Kosova Valbon Krasniqi rekao je da neke klinike već neko vrijeme nemaju liste čekanja za pacijente, a da liste postoje na odjeljenjima vaskularne hirurgije i ortopediji, prenosi Ekonomija onlajn.

"Neke od klinika na kojima smo uspjeli da svedemo na minimum vrijeme čekanja su oftalmološka ambulanta za određene usluge, Klinika za dječju hirurgiju, Klinika za abdominalnu hirurgiju i tako dalje. Trenutno imamo najduže liste u vaskularnoj hirurgiji i ortopediji kojima se bavimo. Ne zaboravimo da postoje liste čekanja pojedinih klinika od 2017-2018, pandemija je takođe pogoršala ovu situaciju", rekao je Krasniqi.

On je izrazio nadu da će 2022. godina biti lakša u pogledu pandemije koronavirusa kako bi mogle da se još više smanje liste čekanja.

Što se tiče nove Pedijatrijske bolnice, koja je svečano otvorena 13. septembra prošle godine, Krasniqi je rekao da ima još posla administrativnog karaktera i prihvatanja objekta, ali da se nada da će biti operativna u martu.

"Ministarstvo zdravlja je formiralo nekoliko stručnih komisija za završetak ovih radova, a tokom marta su u funkciji i neka ulaganja informatičke opreme u prostore i planirano je da budu u funkciji. Intenzivno se pripremamo za to, izradili smo plan za prenos usluga koje će biti prebačene u novu pedijatrijsku bolnicu i nadamo se da će sve ići po planu", rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online