Propadaju projekti

Energetski problemi na Кosovu danas utiču na svaki segment društva, građana i preduzeća, a adekvatna politika prema investitorima utiče na povećanje kapaciteta za proizvodnju energije ali i diverzifikaciju, smatra lider Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli.

Pacolli je objavi na Facebooku napomenuo da Kosovo dana ima problematičnu politiku u energetskom sektoru, koja se produbljuje već nekoliko godina. 

"Propadaju projekti u energetskom sektoru, postoje i druge investicije, ali ne mogu da budu sprovedene zbog procedura i administracije" napominje Pacolli.

Po njegovom mišljenju, takav slučaj je sa mini elektranama na Šari i Brezovici, koje imaju preko 10 Mgw kapaciteta za proizvodnju energije, ali ne mogu da dobiju dozvole.

"Samo uz dovoljnu proizvodnju energije i odgovarajuću zaštitu investitora i savremena zakonska pravila, možemo da razvijamo našu ekonomiju, povećamo strane investicije i proizvedemo više energije. Sada kako stvari stoje, birokratske prepreke i energetski problemi udaljavaju sadašnje i potencijalne investitore sa КKosova", zaključio je Pacolli.