Opozicija napustila sjednicu

Skupština Kosova danas nije izglasala rezoluciju protiv poskupljenja struje, zbog čega su opozicione stranke napustile sjednicu, prenosi Telegrafi.

Tri opozicione stranke - Demokratska partija Kosova, Demokratski savez Kosova i Alijansa za budućnost Kosova, koja je i predložila rezoluciju, napustile su sjednicu.

Abelard Tahiri iz PDK, Armend Zemaj iz LDK i Besnik Tahiri iz AAK rekli su da je besmisleno ostati u sali, nakon što rezolucija nije izglasana.

"Skupština je imala kvorum da odluči o blok tarifama koje je RUE predložio i da glasa protiv ove rezolucije. Mi kao opoziciona stranka smo se izjasnili, dok je većina bila uzdržana, što je neprihvatljivo. Ne ostajemo više na ovoj sjednici. Nećemo dalje omogućiti nastavak ove sjednice jer se nanosi velika šteta građanima", rekao je Tahiri i dodao da nema drugog važnijeg pitanja od odbacivanja ovih blok tarifa.

Poslanik LDK Armend Zemaj rekao je da je neizglasavanje ove rezolucije od strane većine pokazalo da se ona zalaže za enormno povećanje cijene struje.

"Nema važnijeg pitanja od teme energetike i pandemije. Koristićemo sve demokratske mehanizme koji sprečavaju siromaštvo ovog naroda od neodgovornosti ove vlasti", rekao je Zemaj.

Šef Poslaničke grupe AAK Besnik Tahiri rekao je da je na Kosovu vanredno stanje u oblasti energetike, a da se vlada ponaša nenormalno.

"Dali smo rezoluciju u kojoj bismo pomogli RUE u donošenju odluka ako glasate za nju. Ono što smo danas videli je uzdržanost. Mislim da je pristup veoma neodgovoran i ostaviti ovo pitanje na nivou komentara je totalna neodgovornost i bjekstvo od povjerenja građana koje je ova vlada dobila", rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi