Socijaldemokratska partija održala je danas protest ispred zgrade Vlade zbog najavljenog poskupljenja struje gdje je postavila transparent kojim poručuje da se Vlada potpuno potčinila privatnoj kompaniji KEDS, prenosi Ekonomija onlajn.

Okupljeni traže i da se poništi privatizacija Kosovske kompanije za distribuciju električne energije (KEDS) i da se nacionalizuje.

Nekoliko stotina okupljenih nosi transparente "Ni cent više", "Albin prevarant", "Ne plaćamo sjever", "Grijanje nije komoditet", "Riješite se KEDS-a" i druge.

Postavljanju ovog transparenta usprotivili su se policajci koji brinu o bezbjednosti zgrade Vlade, što je izazvalo malo napetosti, ali je situacija, kako se navodi, brzo okončana.

Nolj Nushi iz SDP se požalio na apsurno ponašanje policije tokom protesta i naveo da je reakcija policije na papirni transpranet u potpunosti apsurdna.

"Bili ste svjedoci potpuno apsurdnog ponašanja redara i policije ove Vlade na transparent koji je od papira. Vidite od čega se ova Vlada plaši, ali oni nisu krivi jer su totalno uspaničeni odlukama koje donose i potpuno su se potčinili privatnoj firmi kao što je KEDS. Ovo nije kancelarija Vlade koja zastupa interese građana, već je to kancelarija potpuno podređena interesima firmi KEDS i KESCO", rekao je Nushi.

SDP je za subotu najavio još jedan protest zbog najavljenog poskupljenja struje.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online