Premijer Kosova

Premijer Albin Kurti na današnjoj sjednici Skupštine komentarisao je uspon Kosova u Indeksu percepcije korupcije koji godišnje objavljuje organizacija Transparency International istakavši da ih to ohrabruje da nastave da rade na borbi protiv korupcije.

"Pozitivna ocjena Transparency Internationala nas ohrabruje na kontinuiranom putu ka borbi protiv korupcije. Svijesni smo da je ovo težak, dug put i da je potrebno mnogo rada", rekao je Kurti.

Premijer je dalje naveo da je opredjeljenje Vlade da se beskompromisno bori protiv loših društvenih pojava i dodao da narod ne voli korupcije i da će vlada služiti narodu.

"Nikada nećemo stati jer je upravo naša posvećenost beskompromisnoj borbi protiv društvenog zla zadobila istorijsko povjerenje građana i donela velike promjene. Narod ne voli korumpirane i moramo služiti narodu. Malim, ali stalnim bitkama trijumfovaćemo u uspostavljanju pravde, reda i zakona, kad god i gdje god nedostaju. Da Kosovo što pre bude rangirano na globalnoj rang listi sigurnih, transparentnih i bez korupcije država", rekao je on i prenosi Reporteri.

Inače, na listi međunarodne organizacije Transparency International Kosovo se popelo za 17 mjesta u odnosu na prošlu godinu po Indeksu percepcije korupcije.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri