Osnovni sud u Gnjilanu

Osnovni sud u Gnjilanu, po zahtjevu Osnovnog tužilaštva u ovom gradu odredio je danas pritvor od 30 dana policajcu A. H. i licu sa inicijalima L. H. koji se terete za više krivičnih djela, u vezi sa drogom.

Njima se stavljaju na teret neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i analoga, kao i krivično djelo uvoz, izvoz, snabdjevanje, prevoz, proizvodnja, razmjena, posredovanje ili neovlašćena prodaja oružja ili eksploziva.

Naime, optuženi su navodno prodavali kokain licu F.S.

Ova osoba se krila u motelu, zajedno sa ostalim okrivljenima koji su u bjekstvu, saopštio je Osnovni sud u Gnjilanu bez iznošenja drugih detalja o ovoj osobi, ali i drugim osumnjičenima.

Takođe, u saopštenju se dodaje da je A. H. zajedno sa L. H. prodavao i vatreno oružje F. S.

Sudija Odeljenja za teška krivična djela je ocjenio da postoje zakonski razlozi za određivanje pritvora okrivljenima, te konstatovao da druge alternativne mjere ne bi bile dovoljne za uspješno sprovođenje krivičnog postupka.

Podsjetimo, policija je prije dva dana izvjestila da je u Gnjilanu uhapšen pripadnik policije u civilu uhapšen zbog posjedovanja narkotika, zajedno sa još jednom osobom.

Pohvalivši se svojom akcijom, pripadnici Policijskog inspektorata Kosova (PIK) naveli su da je kod njih pronađeno 0,6 grama opojne narkotičke supstance.

Njima je tada određeno 48-časovno zadržavanje, a tada je takođe saopšteno da se ove osobe terete za „neovlašćenu kupovinu, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga, psihotropnih i srodnih supstanci“ i „neovlašćeno korišćenje, kontrolu ili posjedovanje oružja“.