Premijer Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da će Vlada Kosova uskoro poslati komentare Regulatornoj kancelariji za energetiku (RUE) u vezi sa uvođenjem novih tarifa za električnu energiju, prenosi Reporteri.

Kurti je istakao da je Regulatorna kancelarija za energetiku nezavisna institucija, da on lično nema ni telefonski broj predsjednika borda te kancelarije i dodao da će resorni ministri i Skupština poslati komentare.

"Poslaćemo svoje komentare. RUE je nezavisna državna institucija, ali resorni ministri se nadaju da će im Skupština Kosova u najkraćem roku poslati komentare kako bi Odbor RUE uvrstio u svoj izveštaj", rekao je Kurti.

Vlada Kosova odlučila je da izdvoji 75 miliona eura subvencija za troškove električne energije, ali se prema odluci, praktično očekuje da će najveći dio subvencija  koristiti preduzećima.

Do tada građani će biti u rukama podizanja ili snižavanja cijene energenata na svjetskim berzama, ili će potrošnju energije svijesti na manje od 600 kilovata, što je za većinu gotovo nemoguće, posebno tokom zimske sezone, piše Reporteri.
 
Izvor: Kosovo Online/Reporteri