Za relativno malo novca

Bivši ambasador Holandije na Kosovu Robert Bosch ocjenio je da je na Kosovu prije nekoliko godina propuštena prilika da se za relativno malo novca obezbjedi dovoljna proizvodnja električne energije.

Bosch je na Facebooku demantovao nekadašnjeg premijera Kosova Isu Mustafu, koji je rekao da je u vrijeme njegove vlade postojao pokušaj da se obezbjedi dovoljna proizvodnja električne energije, ali da je njemačka kompanija Bilfinger bila nezainteresovana da dovrši projekat rekonstrukcije energetskog bloka "Kosovo A", uprkos insistiranju Vlade Kosova.

Holandski diplomata je poručio da je lično učestvovao u pregovorima sa Vladom Kosova i da izjava Mustafe ne odgovara istini.

"Nažalost nije tačno. Ja sam lično učestvovao i mi, holandska i njemačka ambasada, učinili smo sve da ubedimo vladu da je dogradnja četiri od pet blokova izvodljiva i relativno jeftina, ali ništa, ništa se nije desilo. Propuštena šansa za relativno malo novca struja je mogla da se obezbjedi od 2017/18 godine", poručio je Bosch.

Izvor: Kosovo Online