Premijer Kosova

Premijer Albin Kurti poručio je juče na sjednici Skupštine da opozicija pominje njegove izjave koje je dao u predizbornoj kampanji za izbore 6. oktobra 2019. godine, ali da nije tačno da je na tim izborima obećavao smanjenje cijena energenata, prenosi Koha.

Kurti kaže da je tada rekao da će cilj vlade koju bude formirao biti smanjenje cijena struje u od toga se, kako kaže, nije odustalo.

"Ali, moramo imati na umu da u predizbornoj kampanji ne dajem obećanja koja će se ostvariti prve godine, već u četiri godine. Interesantno je da je veliki broj kritika naše Vlade kao da smo u 2024. godini i na kraju mandata, a mi smo zapravo na početku. Očekivanja opozicije od ove Vlade su veća od onih kod naroda. Birači traže da mi ispunimo obećanja u četiri godine, a vi iz opozicije u 10 mjeseci", rekao je Kurti.

Prema njegovim riječima, cijene električne energije na međunarodnim berzama su "skandalozne".

Kurti je dodao da u posljednje četiri godine većina građana Kosova nije znala kolika je cijena struje, zbog ukidanja tarifa.

"Najveći broj onih koji nisu znali koliki je mjesečni račun je u posljednje četiri godine. Postalo je bolje grijanje na KEK energiju nego na pelet. Ne kažem većinu, već najveći broj. Nema subvencija, nema isključenja, nema povećanja cijena. Fantazija nije rješenje. Pozivam vas da siđete na zemlju i razgovarate", rekao je Kurti.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline