Uhapšeni!

Fiton Spahiu, najtraženiji od strane policije zbog 250 slučajeva raznih kaznenih djela, postao je "razlog" za hapšenje službenika policije od strane civilnog osoblja Arianita Huruglice i njegovog sina sinoć u Gnjilanu.

27-godišnjak koji je sinoć uhapšen tokom policijske akcije protiv slučajeva krađa osumnjičen je da je policijskim istražiteljima dao informacije koje su postale "varnica" za njihovo hapšenje.

Izvori "Gazete Sinjali" iz Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu izvijestili su da je "šef" krađa u regionu Gnjilana rekao policijskim istražiteljima da je od Leulumija, sina policajca, kupio drogu i revolver tipa Ekol Special - oružje koje je zaplijenjeno sinoć od strane policije.

Međutim, budući da je Leulumi bio u Albaniji, sumnja se da je njegovu "misiju" preuzeo njegov otac, policajac u Gnjilanu.

Arianit Huruglica se sumnjiči da je automobilom Smart otišao u vilu broj 5 (lokacija poznata redakciji), gdje je 27-godišnjem Fitonu Spahiuu predao drogu i revolver.

Policijski inspektorat Kosova je u saopštenju za javnost objavio da su otac i sin sinoć uhapšeni te im je odlukom tužioca određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

"Daljnje istražne radnje u vezi s ovim slučajem nastavit će istražitelji PIK-a uz stalne konsultacije s nadležnim tužiteljem", navodi se dalje u saopštenju.

Napomena: Osobe apostrofirane u ovom članku smatraju se nevinim dok se njihova krivica ne dokaže punomoćnom sudskom odlukom.

/GazetaSinjali/