Nezadovoljstvo

Savjet ljekara specijalista održaće 28. januara od 10.00 časova protest ispred Ministarstva zdravlja zbog nezadovoljstva prijedlozima koji su stigli iz ovog ministarstva. Oni navode da se diskriminacija prema njima produbljuje, prenosi Reporteri.

Oni navode da su dobili nezvaničnu najavu savjetnika Ministarstva zdravlja da će predložiti da im se ne isplaćuje naknada za više od dva dežurstva, čak i ukoliko budu radili vikendom. Takođe, kako navode, pitanje naknada za ljekare na specijalizaciji neće biti biti riješeno barem do avgusta 2022. godine.

Savjet je u saopštenju za javnost naveo pet tačaka njihovog nezadovoljstva, od kojih je jedna prijedlog ministarstva za plate.

Savjet specijalista je saopštio da ga je Ministarstvo zdravlja danas obavjestilo o pet prijedloga koji su po njima diskriminatorni, a naglasili su da do sada nisu uspjeli ni da se sastanu sa ministrom zdravlja Rifatom Latifijem.

Naredni sastanak Savjeta ljekara specijalista biće održan 24. januara, a na njemu će biti odlučivano o detaljima protesta.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri