Oduzimaju se vozačke i bodovi

Policija Kosova u posljednjem periodu sve češće kažnjava vozače zbog prekršaja u saobraćaju i o tome izvještava javnost na svom Facebook profilu. U posljednjih nekoliko dana oduzeli su vozačke dozvole i novčano kaznili više vozača zbog brze vožnje, ali i drugih prekršaja.

U toku jučerašnjeg dana policija je izrekla čak 1.745 kazni zbog prekršaja u saobraćaju, saopšteno je u današnjem 24-časovnom policijskom izvještaju.

U zasebnom saopštenju policija je ovog popodneva izvjestila o tome da je u Uroševcu zadržan vozač kojem je prethodno bila izrečena kazna zabrane upravljanja vozilom u periodu od tri mjeseca, a koja važi do 22. februara.

On je sada kažnjen sa još tri mjeseca zabrane upravljanja vozilom.

Ujedno, Policija Kosova je ovih dana izvještavala o kažnjavanju vozača zbog prebrze vožnje.

Takođe je u Uroševcu 9. januara kažnjena osoba koja je vozila 106 na sat u naseljenom mjestu gdje važi ograničenje 40 km/h.

Njemu je oduzeta vozačka na godinu dana, kažnjen je sa pet negativnih poena i novčanom kaznom od 500 eura.

Osam dana kasnije kažnjen je i vozač koji je na deonici puta sa maksimalnim ograničenjem do 100 kilometara na čas, vozio brzinom od 163 km/h.

Njemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 eura, i zabranjeno upravljanje vozilom naredna tri mjeseca.

Ujedno, 19. januara je na dionici puta ka Prizrenu uslikan automobill koji se kretao brzinom od čak 212 kilometara na čas na deonici puta na kojoj važi ograničenje brzine do 130 km/h.

Vozaču je izrečena kazna od 300 eura, dobio je tri negativna boda i zabranjeno mu je upravljanje vozilom naredna tri mjeseca.

Prekoračenje brzine policija je registrovala i juče, kada je zaustavljen automobil koji se kretao brzinom od 173 kilometara na čas na dionici na kojoj je ograničenje brzine 130 km/h. Njemu je izrečena kazna od 150 eura i oduzeta su mu dva boda.

Iz policije upozoravaju da će da nastave sa izricanjem kazni svima koji krše pravila u saobraćaju.

Ujedno su apelovali na vozače da poštuju ograničenja brzine, kako ne bi ugrozili živote drugih učesnika u saobraćaju, te pozvali građane da u slučaju da uoče prekršaje, iste prijave policiji.