Odsutna Srpska lista

Poslanici Skupštine nisu uspjeli, ni treći put, da razmatraju Nacrt zakona o praznicima, jer su predstavnici Srpske liste bili odsutni sa današnje sjednice, prenosi Kosova press.

Predsjednik Skupštine Glauk Konjufca zatražio je da se ne pristupi razmatranju ovog nacrta zakona, podsjećajući da se već tri puta nalazi pred poslanicima.

"Čini mi se da se po treći put vraćamo ovom nacrtu zakona, ali on, po Ustavu zahtjeva specifičan tretman i prisustvo predstavnika drugih zajednica u sali. S obzirom na to da srpski predstavnici nisu na sjednici, onda uopšte ne možemo da razmatramo ovu tačku dnevnog reda", rekao je on.

I šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gashi zahtjevao je da se o ovoj tački dnevnog reda ne raspravlja.

"To treba potpuno skinuti sa dnevnog reda dok god se ne stvore uslovi u Predsjedništvu. Jer, u Predsjedništvu su manje-više zastupljene sve političke grupe i etničke grupe i ako se da saglasnost neka prođe“, naveo je Gashi.

Poslanik Nove demokratske inicijative Kosova Fridon Lala je rekao da se razgovara sa Srpskom listom, ali i da se razmatraju mogućnosti za stvaranje grupe za rad na izmjenama i dopunama ovog zakona.

Izvor: Kosovo Online/Kosovapress