Nije bilo konsenzusa

Kardiolog i član komisije koja daje savjete međuresornoj komisiji u vezi sa mjerama koje treba preduzeti za sprečavanje širenja koronavirusa Driton Vela, rekao je da je trenutna situacija sa varijantom Omikron na Kosovu očekivana, prenosi Zeri.

Vela podsjeća da su ranije upozoravali da će na Kosovu u kratkom periodu doći do naglog porasta broja novozaraženih, gdje su na nedavnim sastancima dali, prema njegovim riječima, konkretne prijedloge o mjerama koje treba preduzeti u budućnosti.

"Postoje prijedlozi da policijski čas počne u 22.30, a da se ugostiteljski objekti zatvore u 22.00. Bilo je prijedloga i za još oštrije mjere, ali nije bilo konsenzusa, tako da ne vjerujem da ćemo uvesti radikalne mjere", rekao je Vela u "Info magazinu".

Prema njegovim riječima, građani treba da budu svijesni važnosti vakcinacije dopunskom dozom, jer bi, prema njegovim riječima, ona kod starijih činila razliku između života i smrti.

"Moramo biti svijesni važnosti vakcinacije sa buster dozom, ali i sa pooštravanjem sadašnjih mjera koje imamo. Za starije dopunska doza znači razliku između života i smrti, jer će ih zaštititi od teških posljedica virusa kovid-19", zaključio je Vela, a prenosi Klan Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Zeri