Čiji se interesi zastupaju?

Predsjedavajući Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj upitao se da li je trenutna situacija sa strujom na Kosovu korist "energetskoj mafiji" i postavio pitanje da li vlada i dio opozicije zastupaju nečije interese.

On je na Facebooku podsjetio i da je premijer Albin Kurti dok je bio u opoziciji, bio protivnik poskupljenja struje.

"Kada je bio u opoziciji, protivio se izgradnji 'Novog Kosova', uz obrazloženje da će poskupeti struja, iako je njena cijena nekoliko puta manja. Kada je došao u Vladu, sa smješnim razlozima, da ne kažem banalnim, odbio je američki gas, koji bi bio dodatni izvor proizvodnje energije. Potrošio na desetine miliona na plaćanje struje srpskim građanima na sjeveru. iIstovremeno je nastavio da subvencioniše kupovinu električne energije, te i pored ovih enormnih izdataka, odlučio je da poskupi struju građanima", poručio je Haradinaj

Haradinaj je, upozoravajući na moguće proteste, rekao da su građani razumeli da "energetsko pitanje smrdi".

"Htio sam da vjerujem da su svi ovi njegovi nelogični postupci u vezi sa energijom, rezultat nedostatka znanja i iskustva u vladanju. Ali toliko skandaloznih akcija se dogodilo, da se stvorilo uvjerenje da je sve ovo urađeno po scenariju da se izazove nepodnošljiva situacija za građane i veoma profitabilna za 'energetsku mafiju'. Stoga je moje javno pitanje da li se u svim akcijama za energetiku krije nešto veće od premijerovog neiskustva. Ima li klijentelističkih interesa Vlade i dijela opozicije koji ćuti", upitao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online