Najavljuje proteste

Alijansa za budućnost Kosova sutra će na sjednici Skupštine Kosova predložiti rezoluciju protiv povećanja cijene struje, rekao je danas šef te poslaničke grupe Besnik Tahiri, prenosi Reporteri.

"Očekujem da vladajuća partija Samopredjeljenje glasa za ovu rezoluciju i da se na taj način zaustavi poskupljenje struje za građane Kosova. Za nas je neprihvatljivo da neko ko je platio 52 eura sada račun plati 100 eura", kazao je Tahiri.

Kako je Tahiri istakao, postavlja se pitanje pristupa Vlade, jer kako je dodao, samo nekoliko dana nakon što je Kurti rekao da je struja na Kosovu skupa, Regulatorna agencija predlaže povećanje tarifa. Te tarife pogađaju oko 200.000 porodica. Koga ova vlada štiti, građane ili interese korporacija", rekao je Tahiri medijima.

On je rekao da će, ako ova rezolucija ne prođe, AAK koristiti druga demokratska sredstva da se suprotstavi poskupljenju struje.

"Alijansa za budućnost Kosova poziva poslaničke grupe u Skupštini i parlamentarnu većinu da se ova rezolucija usvoji apsolutnom većinom. U suprotnom, moramo iscrpiti sve demokratske mehanizme, uključujući proteste", rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri