Premijer Kosova

Premijer Albin Kurti kaže da razumije zabrinutost građana zbog najavljenog poskupljenja struje, ali i navodi da se vlada intenzivno bavi tim pitanjem, prenosi Reporteri.

Na pitanje o prijedlogu Regulatorne kancelarije za energetiku da se vrate blok tarife i da oni koji troše više od 600 kilovata plaćaju povećanju cijenu, kao i da li građani mogu da podnesu poskupljenje struje, Kurti je rekao da će svoj stav izneti danas na konferenciji za novinare.

"Svakako razumem ovu zabrinutost koja pripada svima nama i vlada se, međutim, intenzivno bavi ovim. Danas ću biti na konferenciji za novinare na kojoj ćemo izneti svoj stav i odgovoriti na vaša pitanja", rekao je Kurti novinarima.

Vlada Kosova je juče usvojila preporuku Regulatorne kancelarije za energetiku za poskupljenje električne energije za nekoliko kategorija. Prema odluci, najveći dio subvencija od države praktično bi trebalo da bude u korist privrede, dok će struju bez poskupljenja plaćati samo one porodice koje uspiju da ne troše više od 600 kilovat časova mjesečno.
 
Izvor: Kosovo Online/Reporteri