Poskupljenje struje

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj optužio je vladajuće Samoopredjeljenje da nije ispunilo svoja predizborna obećanja, što, kako navodi, pokazuje i posljednja odluka o povećanju cijena električne energije.

Haradinaj je na Facebooku napisao da “cijena energenata nije porasla za devet odsto već je toliko mnogo da to nije očekivala ni energetska mafija”.

“Raspodjela tarifa koja podrazumjeva minimalno povećanje za potrošače od 600 kilovata je prevara koja nije pokrivena. Povećanje će biti mnogo veće za sve koji žive na Kosovu i prazni stanovi i kuće naše dijaspore i hiljade praznih stanova neće biti dovoljni da se prikrije šteta koja će imati u džepu građana”, napisao je Haradinaj.

On je optužio aktuelnu vladu da je potrošila u prvoj polovini zimskog periodi za energiju “ne samo 100 miliona eura poreza građana, nego mnogo više" navodeći da su "nesposobni i skloni prevarama".

“Ova i naredne zime biće duge, mračne i skupe za građane Kosova u mnogim oblastima, ne samo u energetici”, poručio je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online