Šef poslaničke grupe AAK

Tarife su ogromne, potrošači koji troše 1000 kilovata na sat, plaćali su 58 eura, sada moraju da plate blizu 110 eura, oni koji su potrošili preko 800 kilovat sati, plaćali su 48 eura, sada moraju da plate 78 eura. Povećanje je nedopustivo za građane

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Besnik Tahiri rekao je da će se ta stranka na sjednici parlamenta, zakazanoj za četvrtak, na kojoj će se raspravljati o poskupljenju struje, po svaku cijenu usprotiviti tome, prenosi Gazeta express.

Prema Tahirijevim riječima, trenutna Vlada Kosova je jedna od najslabijih, jer se programi koje je predstavila i obećanja koja je dala, ne sprovode.

Dodao je da su stavovi premijera Albina Kurtija bili izuzetno oštri i u vezi sa plaćanjem energenata za Srbe na sjeveru i poskupljenjem energenata, a "sada zaboravljanje na sva obećanja nije ništa drugo do klasična obmana građana".

Tarife za plaćanje struje su, prema Tahirijevim riječima, ogromne i nepodnošljive za građane.

"Tarife su ogromne, potrošači koji troše 1000 kilovata na sat, plaćali su 58 eura, sada moraju da plate blizu 110 eura, oni koji su potrošili preko 800 kilovat sati, plaćali su 48 eura, sada moraju da plate 78 eura. Povećanje je nedopustivo za građane", dodao je Tahiri.

On je rekao da je AAK, dok je bila u vladi, prošlo kroz takvu energetsku situaciju, ali da je, prema njegovim riječima, premijer u to vrijeme Ramush Haradinaj boravio nedjeljama u Kosovskoj energetskoj korporaciji da deblokira situaciju.

Najavio je da će AAK podneti Skupštini rezoluciju o tom pitanju, i dodao da Samoopredjeljenje uzvrati podršku koju je dobilo za rezoluciju o referendumu.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express