Diskriminatorna

Bivši direktor Kancelarije za informisanje u Ministarstvu spoljnih poslova i dijaspore Artan Behrami naveo je da je Donika Gërvalla-Schwarz od stupanja na funkciju ministra nije bavila diplomatijom, nego partijskom politikom.

On je rekao da je odlučio da napusti ovo ministarstvo kako bi zastupao interese Kosova van njega.

“Od kada je Donika Gërvalla-Schwarz došla u ministarstvo, nikada se nije bavila spoljnom politikom, već se bavila partijskom politikom koja je diskriminatorna prema državnim službenicima i diplomatama ministarstva. Kosovo već godinu dana nema međunarodno priznanje. Nemamo ulaganja koja su se desila zahvaljujući ovom ministarstvu“, rekao je on.

Behrami navodi da Donika Gërvalla-Schwarz "indirektno pomaže Srbiji koja svaki dan ima za cilj da ošteti i oslabi kosovsku diplomatiju".

Kada je u pitanju Specijalni sud u Hagu, on navodi da već "godinu dana nema reagovanja Vlade po ovom pitanju".

"Ono što se dešava u Hagu je još jedan diskriminatorski slučaj protiv vođa OVK gdje sud bez presedana u historiji čovječanstva stvara paralelna pravila koja ne dozvoljavaju da se ostvare osnovna prava ljudskih prava i zatvorenika. Nereagovanje Vlade nekako je amnestiralo ovu nepravdu. Već godinu dana nismo videli nikakvu akciju ove vlade u vezi sa liderima OVK."

Izvor: Kosovo Onlajn/Ekonomia online