Predsjednik Skupštine Kosova

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca izjavio je da je Vlada Kosova spremna na uvođenje punog reciprociteta prema Srbiji, kao i da će se o tome odlučivati tokom aktuelnog mandata, prenosi Reporteri.

Uvođenje reciprociteta je ranije najavio premijer Albin Kurti, a Konjufca navodi da se reciprocitet ne uvodi samo jednim potpisom.

"Ako hoćete da počnete sa reciprocitetom, mislim da je to 100 odsto moguće i spremno. Premijer je objasnio da će se reciprocitet uvesti u ovom mandatu, to nije mehanizam gdje se odluka donosi na licu mesta uz potpis", rekao je Konjufca.

Povodom odnosa Kosova i Albanije, Konjufca je rekao da je inicijativa "Otvoreni Balkan" navela Kosovo i Albaniju da krenu u suprotnim pravcima.

"Edi Rama je zajedno sa Vučićem tvorac ‘Otvorenog Balkana’. Kosovo i Albanija su krenuli u suprotnim pravcima, Pokret Samopredjeljenje i vlada objašnjavaju šta je interes Kosova", rekao je Konjufca.

On je rekao da se takve razlike između Kosova i Albanije dešavaju prvi put.

"Prvi put se Albanija izdavaja sa konceptom prema Srbiji, misleći da je Srbija prijateljska zemlja i da može da sarađuje sa njom", dodao je Konjufca u intervjuu za T7.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri