Porudžbina!?

Iseljenici sa Kosova koji su se uputili ka Njemačkoj s kompanijom „Try Tours čekaju satima na srpsko-mađarskoj granici".

Tako je barem rekao Faton Haxhaj, koji je jedan od putnika ovog autobusa, koji je za Klankosova.tv rekao da je razlog kašnjenja činjenica da je u autobusu bila količina mesa i sudžuka koja nije prijavljena na graničnom prijelazu.

"Putujem autobusom agencije "Try Tours". Jučer smo od 18 sati čekali na granici s Mađarskom, a jutros smo obavili normalnu kontrolu u 05:30. Nakon što su nas pustili, natjerali su nas da se vratimo na ulaz, opet jer je ova kompanija  prevozila meso i sudžuk. Nisu prijavili, a iz razloga što nisu prijavili, vratili su nas", rekao je, a poslao je i slike kolone autobusa s ove granične tačke.

S druge strane, iz firme "TryTours" kažu da nisu obaviješteni da je njihov autobus na ovoj granici ostao nekoliko sati, ali ne poriču da je možda bilo i količine mesa i sudžuka koje je prevezen ovim autobusom.

“Postojale su narudžbe putnika, mogli su ih imati. Nije mi poznato da autobus čeka od 18 sati jučer, ekipa se nije javljala”, stoji u odgovoru kompanije.