Više saobraćajnih nezgoda

Policija Kosova uputila je apel vozačima da budu oprezniji u vožnji, usljed snježnih padavina koje su juče zahvatile cijelu teritoriju Kosova. Isti apel poslalo je i Ministarstvo infrastrukture, uz poruku da su kompanije za održavanje puteva neprekidno na terenu.

Snježne padavine i mraz na putevima stvaraju poteškoće u drumskom saobraćaju, poručuju iz policije.

"Tražimo od svih učesnika u saobraćaju, a posebno vozača, da prilagode vožnju uslovima na putu, poštuju saobraćajne znakove i budu oprezni“, navodi se u saopštenju.

Precizirali su da je posjedovanje zimske opreme i zimskih guma obavezno.

Policija Kosova navodi da će preduzimati mjere protiv onih koji krše zakon, a kako bi se smanjio broj nezgoda, odnosno, stvorila veća bezbjednost na putevima.

Ujedno, juče je Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture saopštilo da su svi regionalni putevi, kao i autoputevi, prohodni.

Pozvali su vozače da budu oprezni u vožnji, te ujedno saopštili da su kompanije za održavanje puteva neprekidno na terenu.

U toku jučerašnjeg dana na Kosovu se dogodilo više saobraćajnih nezgoda.

Nedaleko od muslimanskog groblja u Mitrovici došlo je do udesa kada su se sudarila dva putnička vozila.

Kako su naveli iz policije povređena je jedna osoba, a do nezgode je najverovatnije došlo usled neprilagođene vožnje i loših vremenskih uslova.

Četri osobe povređene su sinoć u nezgodi koja se dogodila nedaleko od Peći, dok je u blizini Uroševca autobus skliznuo sa puta i prevrnuo se, usled čega su povrijeđene tri osobe.

Ujedno, kasno sinoć su tri osobe pretrpele povrede kada su se u prizrenskom selu Ljubižda sudarila dva vozila.