Vlast nema viziju

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj upitao je premijera Albina Kurtija da li ima komentar na to što je 56.000 građana Kosova za mjesec dana podnelo zahtjev za radne vize za odlazak u inostranstvo, samo u jednoj od ambasada i zar nije njegova vlada bila "vlada nade".

"Čemu ovo ćutanje? Zašto toliko građana žuri da napusti zemlju? Oni žele da odu jer vlast ne pokazuje kapacitete za ekonomski preporod, naprotiv, iz dana u dan privreda je sve više u krizi“, napisao je Haradinaj na Facebooku.

On je naveo da je vlada premijera sa ekstremno ljevičarskom politikom zaplašila lokalni kapital smanjenjem investicija.

„Građani bježe iz zemlje jer ova vlada i ovaj premijer pokušavaju da Kosovo pretvore u Venecuelu. Sa ekstremnom ljevičarskom politikom, izazivajući antiameričko raspoloženje, oni idu Čavezovim stopama“, dodao je Haradinaj.

Po njegovoj ocjeni, građani bježe jer ih kažnjavaju restrikcijama struje i „naduvanim računima za energiju koju država kupuje svojim novcem“, dok se građanima na sjeveru zemlje plaćaju desetine miliona energenata.

Kako je naveo Haradinaj, odbačena je zlatna prilika da Kosovo postane energetska sila u regionu, odbacivanjem novog kosovskog i američkog gasa, a struja se kupuje po desetostruko višim cijenama.

„Premijeru, građanima je ukradena nada tendermanijom, politizacijom odbora i zapošljavanjem članova porodica vaših partijskih funkcionera. Građani raznih profesija žele da napuste zemlju, jer Kurtijeva vlada nema na dnevnom redu zakon o platama već borbu protiv sindikata. Ustvari, ova vlada se bori protiv svakog ko ne misli kao njen vođa, ali to će biti bumerang“, zaključio je Haradinaj.

On je naveo da je tužna činjenica i alarm za Kosovo to što više od 50.000 građana pokušava da napusti zemlju, kao i da je to pokazatelj da ova vlast nema ni viziju, ni znanje.

Izvor: Kosovo Online