Neuspjeh

"My wings" ukida tek uvedenu redovnu avio-liniju između Zagreba i Prištine, na kojoj su najavljena tri leta nedjeljno, prenosi B92.

Redovna linija između Prištine i Zagreba uvedena je 15. decembra, dakle prije manje od mjesec dana, a ubrzo su otkazani letovi ponedjeljkom, a uskoro će biti otkazani i ostali.

Naime, kosovski turoperator povukao je iz prodaje karte na ovoj liniji poslije 2. februara 2022. Do tog datuma letovi bi trebalo da se odvijaju uredno, dva puta nedjeljno, srijedom i subotom, a nakon toga direktnih letova između dva grada više neće biti, piše croatianaviation.com.

Linija je definitivno uvedena u pogrešno vrijeme, ali ne pamti se da je jedan avio-prevoznik za manje od mjesec dana od uvođenja linije smanjio broj rotacija i odredio njen kraj. Linija više nije u najavi ni za ljetnji red letenja, karata za direktan let između dva grada nema poslije 2. februara 2022.

Croatia Airlines prodaje karte za te letove putem code-share ugovora između pomenutih partnera u ovom projektu, a posljednji ljet dostupan za buking kod hrvatskog nacionalnog avio-prevoznika je 2. februar.

Postavlja se pitanje hoće li, kada i ko ponovno pokušati da uvede redovnu liniju između Prištine i Zagreba nakon ovakvog neuspjeha kosovskog turoperatora.

Izvor: B92