Bez incidenata

Nakon odluke ministrice ekonomije Artana Rizvanolli da se obustavi proizvodnja kriptovaluta, Policija Kosova sprovela je akciju na sjeveru. Jutros su u opštini Leposavić oduzeta 272 uređaja za proizvodnju kriptovaluta. Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçlja, kaže da je akcija je završena bez incidenata.

"Danas u ranim jutarnjim časovima, na zahtjev Carine Kosova, Policija Kosova organizovala je akciju otkrivanja i zaplijene opreme za rudarenje kriptovaluta. U ovoj akciji kod sela Trebice u opštini Leposavić oduzete su 272 mašine, a jedna osoba je uhapšena. Cijela akcija je protekla i završena bez incidenata. Ovakve akcije će se nastaviti do pune implementacije odluke Skupštine i Vlade Republike“, napisao je Sveçlja.

U Vladi Kosova je za Express rečeno da će sjever biti tretiran kao i ostatak Kosova.

"Sjever zemlje će biti tretiran isto kao i ostatak teritorije Republike Kosovo. Agencije za sprovođenje zakona će, u bliskoj saradnji sa relevantnim institucijama energetskog sektora, identifikovati lokacije proizvodnje kriptovaluta širom Republike Kosovo i prekinuće ovu aktivnost", rekla je Kelmendi za Express.