Prijava imovine

Najskuplje automobile u Vladi Kosova voze ministarka ekonomije Artane Rizvanolli, ministarka obrazovanja Arbërie Nagavci i ministar lokalne uprave Elbert Krasniqi, pojedini ministri posjeduju vozila zajedno sa supružnicima, dok neki uopšte nemaju automobil, poput premijera Albina Kurtija, prenosi Reporteri.

Ministarka Rizvanolli posjeduje automobil tipa "Renault Kadjar", koji je 2016. godine kupila za 18.000 eura. Po istoj cijeni vozilo je 2018. na kredit kupila ministarka Nagavci, ali nije navela model automobila.

Ministar Krasniqi posjeduje automobil od 12.000 eura, koji je kupio, kako navodi, od štednje 2017. godine, dok ministar poljoprivrede Faton Peci vozi automobil čija je cijena 11.000 eura. 

Ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla vozi japanski automobil "Toyota Avensis" koji je 2016. kupila za 10.000 eura kada se nije bavila politikom od ličnih prihoda, a ministarka pravde Albulena Haxhiu ima automobil "Seat Leon" koji vozi zajedno sa suprugom, a kupila ga je za 9.700 eura 2020. godine. 

Ministar unutrašnjih poslova Xheljalj Sveçla samo je prijavio Agenciji za borbu portiv korupcije automobil svoje supruge, za koji tvrdi da je kupljen kreditom od 4.000 eura, ministar odbrane Armend Mehaj ima električni automobil "citroen" koji je kupio 2014. godine i njegova vrednost je 2.000 eura, dok ministar kulture, omladine i sporta Hajrulah Çeku nema automobil.