Politički analitičar

Politički analitičar Ilir Ibrahimi ocjenio je za Klan Kosova da je najveći uspjeh na političkoj sceni tokom 2021. njena cjelokupna promjena, dok kao najveći promašaj vlade i kosovskog društva vidi upravljanje pandemijom.

"Vjerujem da je najveći promašaj vlade i kosovskog društva upravljanje pandemijom. Tokom ljeta 2021. izgubili smo 2.000 građana. Vidjeli smo da je došlo do potpunog otvaranja. Ja sam za otvaranje, privreda bi konačno trebalo da proradi, ali ako se time dobro upravlja“, rekao je Ibrahimi.

Govoreći o političkoj sceni, on je naveo da se ona pozitivno promjenila i da će to doneti rezultate u budućnosti. Kako je ocjenio, pobeda Pokreta Samoopredjeljenje na parlamentarnim izborima dovela je do promjene lidera u dvije najveće stranke.

„Pobjeda gospodina Kurtija naterala je dvije najveće stranke koje su sada u opoziciji da izvrše duboke reforme, počevši od smjene njihovih lidera“, ocjenio je Ibrahimi.

Osvrnuvši se na lokalne izbore, on je rekao da su građani uvideli da Kurti nije ispunio sva obećanja koja je dao, kao i da je Kurti u trenutku kada je došao na vlast, video da to nije tako lako.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova