Lider AKR-a

Lider Alijanse za novo Kosovo (AKR) i poslanik u skupštini Kosova Behgjet Pacolli kaže da je formiranje Zejednice srpskih opštine neminovno i da Kosovo ne može da izbjegne svoje međunarodne obaveze, prenosi Bota sot.

Pacolli ističe da se on zalaže da se Kosovo ponaša ozbiljno i da poštuje međunarodne sporazume u koje vjeruje svojim saveznicima, u ovom slučaju EU i SAD.

„Zalažem se da se Kosovo ponaša kao ozbiljna država koja poštuje međunarodne obaveze i vjeruje svojim saveznicima. Ako neko misli da SAD i Evropska unija, koji su pokrovitelji ZSO, žele da stvore RS (entitet Bosne i Hercegovine) na Kosovu ili šta već, i da ne znaju kakvu opasnost predstavlja Srbija, ja iskreno ne znam gdje oni žive", rekao je Pacolli.

On je dodao da formiranje Zajednice srpskih opština ne može da se izbjegne i da je to međunarodna obaveza koju je Kosovo preuzelo u saradnji sa SAD i Evropskom unijom

"Imamo sreće da logiku koja danas vlada na Kosovu nismo imali u kritičnim trenucima za državu, inače ne bi bilo Rambujea i bombardovanja Srbije i Ahtisaarija i proglašenja nezavisnosti. Paranoji nije mjesto u politici, ali zemlji je potrebno vođstvo, a ne izolacija i strah od tradicionalnih saveznika Kosova", poručio je Pacolli.

Izvor: Kosovo Online/Bota Sot