!?

Arben Vitia je sebi u 2021. godini postavio dva cilja, da vakciniše 60 odsto građana Kosova, i da osvoji preko 50 odsto glasova na na izborima za gradonačlenika Prištine. Uspio je jedino u cilju vakcinacije protiv kovida-19, prenosi Koha.

Tokom šestomjesečnog rada na mjestu Ministra zdravlja Arben Vitia se suočio sa kritikama i optužbama za loše vođenje epidemiološke situacije.

Iako je Kosovo uvršćeno među zemlje sa najvećim broje preminulh od posljedica koronavirusa, situacija je stavljena pod kontrolu. U pokušaju da ostvari svoj drugi cilj, Vitija je podneo ostavku na mjesto Ministra zdravlja dvije nedjelje prije prvog kruga lokalnih izbora, ali nije uspio da ubedi građane da je on prava osoba da vodi Prištinu u naredne četiri godine.

Vitia koji je bio jedan od najglasanijih ljudi na izborima 14. februara, ministar sa kojim je Kurtijeva vlada dobila velike pohvale, kandidat sa kojim je Samoopredjeljenje bilo sigurno da će preuzeti Prištinu, završio je je godinu oslobođen svake odgovornosti, piše Koha.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore