Lider AAK-a

Rasprava o energetskoj krizi, koja je juče započeta u skupštini, biće nastavljena na današnjoj sjednici čiji je početak zakazan za 11 časova, prenosi Kosovo press.

Predlagač skupštinske rasprave, poslanik i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izneo je neophodne stavove i mjere koje, kako kaže, kosovska vlada treba da primjeni za izlazak iz aktuelne energetske krize sa kojom se Kosovo suočava.

On je tražio da se izračunaju troškovi do kraja krize i da se u isto vrijeme počne naplaćivati struja na sjeveru Kosova.

“Rizik je da se riješi dilema da li povećati cijenu ili uvoditi restrikcije. Napravite kalkulaciju da nas toliko košta do aprila i da ne ostavljamo narod u mraku. Nemamo gdje da idemo jer se ne usuđujemo ostaviti ljude u mraku. Počnite da širite ovlašćenja na sjever i dajte nam datum i počnite da šaljete račune tim ljudima sada je najbolje moguće vrijeme na osnovu ove krize“, rekao je Haradinaj.

Na današnjoj sjednici skupštine, osim nastavka rasprave o energetskoj krizi, očekuje se i glasanje o nekoliko međunarodnih sporazuma.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press