On je kriv za energetsku krizu

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je da bi situacija na Kosovu bila mnogo bolja da je premijer Albin Kurti slušao njegove kritike i još jednom je naglasio da je Kurti kriv za energetsku krizu sa kojom se suočio totalno nepripremljen, prenosi Gazeta express.

On je uporedio Kurtija sa bivšim ministrom zdravlja Arbenom Vitiom navodeći da je i on bio tako nepripremljen.

"Ministar smrti, kako ga zovu. Čak se i ministar Vitia, kada se broj umrlih (od korone) povećao, sakrio negdje i nije se pojavljivao u javnosti. Gdje je sada premijer?", kazao je Haradinaj gostujući u emisiji "Presing".

Haradinaj je naglasio da je Kurti morao da zna da će se Kosovo suočiti sa energetskom krizom i da će potrošnja električne energije rasti, kao i cijene.

Baš zbog toga, kako je naglasio, njegova nepripremljenost podseća na Vitiu. Dodatni problem, kaže Haradinaj, je činjenica da ljudi ne mogu da kupe generatore nigdje.

Dodao je da bi situacija bila mnogo bolja da je Kurti slušao njegove kritike, navodeći da su se, tokom ovih devet mjeseci, više puta sastajali u Skupštini.

"Sada kaže da sam frustriran. Ali on je taj koji je ranije imao priliku da nešto uradi, a ne da se sada žali”, poručio je Haradinaj.

Rekao je i da je ranije sprečio bivšeg ministra spoljnih poslova Behgjeta Pacollija da ode na sastanak inicijative "Otvoreni Balkan" koja se tada zvala mini Šengen.

Podsjećamo, Pacoli je izjavio prošle nedjelje da su SAD vršile pritisak na njega da prisustvuje tom sastanku, ali da mu je Haradinaj to zabranio.

Međutim, Haradinaj tvrdi da nije bilo američkog pritiska, da Kosovo nema razloga da se plaši Srbije ukoliko nastupa zajedno sa Albanijom.

Ipak, kako navodi, Kosovo ne može da se pridruži "Otvorenom Balkanu" bez priznanja Srbije.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express