Organizator protesta

Organizator protesta protiv restrikcija struje Durim Jasharaj poručio je da bi ministarka ekonomije Artane Rizvanolli trebalo da bude razriješena funkcije, jer "ismeva građane", prenosi Klan Kosova.

O toj činjenici, kako je naveo, svjedoče njene izjave i apeli da se energetska kriza prevaziđe.

"Zahtjevamo momentalnu smjenu ministarke Rizvanolli. Ona, ne samo da ne razume probleme, već koristi jezik kojim ismeva ljude. Smiješno je reći da se problem krize električne energije u zemlji može povezati i sa ‘plej stejšn’ džojstikom. Ne mogu da pretpostavim da je ovo shvatila ozbiljno. Ranije je napomenula da građani koriste energiju za sopstvenu udobnost“, podsjetio je Jasharaj tokom gostovanja u emisiji "Info magazin".

On je naglasio da su očekivanja od Kurtijeve Vlade bila velika i naveo da je zbog takvih obećanja ova partija došla na vlast. Podsjetio je da se Samoopredjeljenje 2012. godine protivilo privatizaciji KEDS i dodao da neće odustati od zahteva da se ova kompanija vrati u državno vlasništvo.

U vrlo žučnoj raspravi o energetskoj krizi između Jasharaja i portparola KEDS Viktora Buzhale došlo je do međusobnog optuživanja, a Jasharaj je poručio Buzhala da je “portparol kompanije za iznuđivanje“. Budzhala je i Jasharaju zapretio tužbom.

„Zato što me nazivate iznuđivačem, vi i ja ćemo se vidjeti na sudu”, poručio je Buzhala.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova