Lider AAK-a

Lider Alijanske za budućnost Kosova Ramush Haradinaj tvrdi da je Kosovo jedina zemlja koja se nalazi u energetskoj krizi uprkos tome što ima velike energetske resurse. On je dodao se premijer Albin Kurti "bori protiv korporacija" koje bi zapravo mogle da pretvore "Kosovo u energetsku silu".

“Pristup Albina Kurtija kao bednog globalnog protagoniste, koji teži da se bori protiv korporacija i globalizacije, ima svoj pečat u energetskoj krizi na Kosovu. Korporacije su bile te koje bi Kosovo pretvorile u energetsku silu, ali to, nažalost, nije u skladu sa Kurtijevom ideologijom“, napisao je Haradinaj na svom profilu na Facebooku.

On je istakao da se stranka Albina Kurtija tokom svog postojanja protivila projektima koji bi, kako kaže Haradinaj, unapredili energetski sistem na Kosovu. Podsjetio je da je Samoopredjeljenje parlamentarna stranka već 11 godina, a da funkcioniše kao politička organizacija već 17 godina.

“Tokom svog političkog postojanja Kurti i članovi njegove organizacije, nikada nisu prestali da vređaju, psuju i demonizuju svaki energetski projekat koji je postojao na Kosovu. Oni su demonizovali ‘KosovoC’ koje je 2008. trebalo da počne da se gradi, a koje bi Kosovu obezbjedilo 2.200 megavata energije. Takođe su, demonizovali i jasno stavili do znanja da ne podržavaju ni ‘Novo Kosovo’, koje bi sljedeće godine Kosovu dalo 500 megavata energije”, naveo je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online