Policija u Prizrenu apelovala je na građane da budu odgovorni tokom proslave predstojećih praznika. Iz tog razloga već danima sprovodi kampanju podizanja svijesti građana pod parolom "Slavite srcem, a ne oružjem“, prenosi Koha.

Tokom nedjelje, policajci su građanima dijelili letke sa savjetima kako bi praznični dani protekli sa što manje incidenata i bez povreda.

Portparol policije Prizrena Shaban Osmanollaj je istakao da je svrha ove inicijative da se spriječe eventualne opasnosti po život i imovinu građana.

"Pokrenuli smo projekat da  apelujemo na građane da tokom praznika ne koriste oružje i pirotehnička sredstva koja mogu ugroziti njihove živote, živote drugih, kao i imovinu", izjavio je Osmanolaj.

Prema njegovim riječima, u letku se nalaze podaci o pravilnoj upotrebi pirotehničkih sredstava kojeg bi svi trebalo da se pridržavaju.

Osmanollaj je upozorio da je ove godine uvezeno više od 100 tona pirotehničkih sredstava na Kosovu.

Najavio je i da će policija, u okviru svojih angažovanja tokom kraja godine, pojačati prisustvo na trgovima, u zatvorenim prostorima, kao i u saobraćaju kako bi praznici protekli bez incidenata i nezgoda.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore