U ponedjeljak

Predstavnik Organizacije za poboljšanje kvaliteta obrazovanja Dibran Hoxha saopštio je da će u ponedjeljak ispred zgrade KEDS biti organizovan protest zbog restrikcija struje koja se dešavaju ovih dana, prenosi Kosova press.

On je naglasio da će okupljeni tražiti smjenu ministarke privrede Artane Rizvanolli i uredno snabdjevanje strujom.

"U ponedjeljak, 27. decembra u 13 časova, okupljamo se u blizini zgrade KEDS u znak protesta protiv ove alarmantne situacije. Zahtevaćemo da građani imaju struju 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji, kao i smjenu ministarke Rizavnolli. Protesti neće prestati dok ova kompanija ne preuzme svoje obaveze i dok ne otvori put za njeno vraćanje u vlasništvo države “, rekao je Hoxha na konferenciji za novinare.

Dodao je da je cijela Vlada stavljena u službu kompanije KEDS i naglasio da su izgovori nadležnih da ne mogu da planiraju zimsku potrošnju banalni i uvredljivi za građane.

"Ako privatna kompanija kao što je KEDS može da predvidi profit te kompanije za svaku godinu, ona mora da predvidi sve prepreke koje se mogu pojaviti na putu da ostvare svoj profit. Ali KEDS nastavlja da zarađuje na račun građana Kosova. Cijela Vlada je stavljena u službu očuvanja i zaštite ove kompanije od izdvajanja 20 miliona eura budžetskog novca za ovu kompaniju. Ova kriza, ne samo da parališe svaki aspekt društvenog i ekonomskog funkcionisanja, već i pokazuje da osnovne usluge ne treba ostaviti u rukama privatnog sektora“, izjavio je Hoxha.

Izvor: Kosovo Online