Lider AAK-a

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Hardinaj uputio je kritike na račun premijera Kosova Albina Kurtija i njegovog Pokreta Samoopredjeljenje, upitavši ih o čemu su mislili tokom ljeta pošto se nisu bavili povećavanjem kapaciteta proizvodnje i distribucije struje, već su čekali hladnu zimu.

Haradinaj je na Facebooku upitao i o čemu su Albin Kurti i Samoopredjeljenje razmišljali kada su se žestoko protivili investiciji vrednoj 1,2 milijardi dolara za 500 megavata struje, po cijeni do 86 eura po megavatu, investiciji koja bi, kako je naveo, otvorila radna mjesta i pretvorila Kosovo u regionalnu energetsku silu.

“O čemu su mislili kada su odbili američku investiciju od 200 miliona dolara koju je odobrio predsjednik SAD Joseph Biden za gasovod Skoplje-Priština? O čemu su mislili Kurti i Samoopredjeljenje tokom ljeta pošto se nisu bavili KEK-om, KOSTT-om, KEDS-om i KESCO-om i povećavanjem kapaciteta proizvodnje i distribucije energije, već su čekali hladnu zimu?”, napisao je Haradinaj.

Upitao je i o čemu danas razmišljaju, kada megavate sa tržišta susjednih zemalja plaćaju i do 620 eura, kao i da li su građani Kosova koji su glasali za Samoopredjeljenje zaslužili da budu u mraku i u hladnom i kome duguju za to.

“Ove zime vidimo redukcije, mrak, hladnoću. Kakva će biti sljedeća zima sa ovim ljudima i njihovim mentalitetom?” upitao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online