Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Rrahman Jasharaj smatra da je pristup Albina Kurtija prema sindikatima pogrešan i da premijer ne bi trebalo da se miješa u sindikate i kritikuje njihov rad, dok u vladi ima mnogo posla na poboljšanju uslova za rad nastavnika, prenosi Klan Kosova.

Jasharaj kaže da ako premijer smatra da je sindikat privlačan, ima pravo da uđe u Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture, a zatim stiče i pravo da bude kandidat za sindikalnog lidera na izborima koji se očekuju u aprilu.

"Biće mi protivnik, ako članstvo glasa za njega, ja ću mu napraviti mjesto i onda neka vodi i vladu i sindikat. Biće to jedinstven slučaj da premijer predvodi i sindikate. Neka on vodi vladu, mi se ne miješamo i nikada nemamo tendenciju da pravimo velike probleme", rekao je Jasharaj za Kosovo press.

On kaže da premijer Kurti svaki zahtjev sindikata shvata lično, a da bi zapravo trebalo da razgovara sa sindikatima, a ne da "puca riječima iz daleka".

Naveo je da nikada neće podneti ostavku na funkciju koju obavlja zbog kritika koje dobija od vlade i da će je podneti samo ako članstvo to bude zahtevalo.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova