Predsjednica objavila

Francuska je poklonila Kosovu 117 hiljada Pfizer vakcina, napisala je predsjednica Kosova Vjosa Osmani na Facebooku, izražavajući zahvalnost "francuskom kolegi Emmanuelu Macronu na ovoj donaciji".

Ona je navela da je poklon stigao kao "pravi doprinos, u pravo vrijeme" jer, kako navodi, institucionalna posvećenost borbi protiv pandemije kontinuirano je jačana kroz podršku partnera i saveznika. Francuska se, kako je navela, još jednom, na ovom izazovnom putu, pokazala kao prijateljska i solidarna zemlja.

"U ime naših građana, želim da se zahvalim predsjedniku Macronu i francuskom narodu na njihovoj donaciji od 117.000 Pfizer vakcina.  Kosovo je postiglo dobar nivo vakcinacije i naši građani su pokazali visok nivo kolektivne odgovornosti i svijesti. Ali, pred nama je još posla. Kao što je dokazano u drugim zemljama, treća doza je neophodna kako bi se sprečio novi talas infekcija”, napisala je Osmanijeva koja je pozvala građane da se vakcinišu.

"Uoči praznika, najbolji poklon koji možete pokloniti sebi i svojim najmilijima je očuvanje zdravlja. Stoga vas molimo da se vakcinišete!”, napisala je Osmanijeva.

Izvor: Kosovo Online