Ministarka pravde

Ministarka pravde Albulena Haxhiu izjavila je da bi Tužilaštvo sasvim dobro funkcionisalo da postoji jako tijelo koje ne bi dozvolilo prekršaje tužilaca i koje bi postupalo protiv onih koji ne rade svoj posao kako treba, prenosi Lajmi.

Govoreći o reformama u Tužilaštvu, Hadžiu je ukazala na međusobno optuživanje Suda i Tužilaštva i istakla da su na Kosovu u zatvoru oni koji kradu kokoške i bicikle, a ne oni koji se nelegalno bogate o trošku građana.

"Danas je organizacija civilnog društva za najveće slučajeve korupcije zastarela. Sud okrivljuje Tužilaštvo, Tužilaštvo Sud, potrebna je akcija koja će taj problem da riješi. Imamo li slučaj visokog profila da neko služi zatvorsku kaznu za organizovani kriminal i korupciju? Nijednog ne mogu da se sjetim. Imamo one koji kradu kokoške ili bicikle, poput slučaja u Podujevu. Prema njima su veoma oštri, a zašto nisu prema onima koji su nelegalno stekli bogatstvo na račun građana. Cilj nam je da stvorimo ravnotežu, odgovornost, transparentnost i efikasnost“, rekla je Haxhiu za ATV.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net