Nakon odluke Vlade

Predsjednik Ljekarske komore Pleurat Sejdiu rekao je da ta komora podržava odluku Vlade Kosova da i ljekari prijavljuju svoju imovinu, prenosi Telegrafi.

Povodom usvajanja Nacrta zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine i poklona na sjednici Vlade Kosova, Sejdiu je rekao da će insistirati da svi, bez izuzetka, prijave svoje bogatstvo.

"Ako se fokusiramo na jednu profesiju, ili ako upiremo prstom u drugu profesiju, onda možemo da izazovemo samo izjave ili možda i iritacije, kao što je slučaj sa saopštenjem Saveza sindikata. Ne želim da razumijem da je to upereno protiv ljekara, ili da su doktori i profesori ti koji su osumnjičeni ili na meti, ali ćemo u svakom slučaju insistirati da svi, bez izuzetka, prijave svoje bogatstvo", rekao je Sejdiu.

Vlada Kosova usvojila je zahtjev zamjenika ministra pravde Blerima Salahua da ljekari i profesori koji rade u javnim institucijama budu uključeni u kategoriju javnih funkcionera koji moraju da prijave svoju imovinu. a Sejdiu kaže da su za to da se zakon donese, ali da se odnosi na sve i da ne bude diskriminatorski.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi