Nije to nevladina organizacija

Urednik Kohe Eraldin Fazliu smatra da aktuelna Vlada Kosova i premijer Albin Kurti nisu ponudili alternativu za Zajednicu srpskih opština, kao i da treba biti oprezan kada se govori o ZSO, jer se ne radi o nevladinoj organizaciji, prenosi Koha.

"Kada govorimo o ZSO i uslovljavanju od strane Srbije, moramo biti oprezni, jer ne govorimo o NVO, govorimo o jednostavnom zahtjevu da Srbija dosljedno mora da zadrži svoju moć da kontroliše Kosovo kroz ovo udruženje. Opasno je podizati zastave koje EU traži i mi odustajemo čak i ako narušimo suverenitet zemlje", zaključio je Fazliu.

Fazliu je rekao da vladajuća većina ne daje mnogo informacija u javnosti o ovom pitanju, za razliku od izjava koje su mnogo češće davali dok je Samoopredjeljenje bilo u opoziciji.

"U ovih devet mjeseci vlade, Samoopredjeljenje i premijer Kurti se nisu dogovorili ili dali bilo kakvu alternativu za Zajednicu srpskih opština, nisu jasno rekli da li postoji druga alternativa ili bi je trebalo potpuno izbaciti", rekao je Fazliu.

Prema njegovim riječima, Kurti je sada "između dvije vatre” odnosno između obećenja koje je davao dok je bio u opoziciji i pritisaka da se dogovoreno ispuni.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore