Šef poslaničke grupe PDK

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri rekao je da to što je premijer Albin Kurti na sjednici Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje EU sedeo predstavljen fusnotom uz Kosovo ne čudi, i dodao da Kurtijeve riječi i djela "odvaja čitava planina", prenosi Lajmi.

On je na konferenciji za medije, nakon sjednice Predsjedništva Skupštine, podsjetio da se Kurti ranije protivio fusnoti, a da sada nije izrazio ni zabrinutost.

"Nismo vidjeli ništa novo sem što se gospodin Kurti ponaša suprotno svojim obećanjima. Premijer Kurti se protivio fusnoti dok je bio u opoziciji, a sada ne vidimo da je bar izrazio zabrinutost u EU, zbog predstavljanja Kosova sa fusnotom. Kada procjenjujemo ono što je Kurti pričao i šta je uradio, čini se da je između toga čitava planina", rekao je Tahiri.

Kurti je u utorak predstavljao Kosovo pored koga je bila dodata fusnota, na sastanku Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje u Briselu, iako je 2012. godine govorio da je njeno uvođenje "državna izdaja".

Izvor: Lajmi.net/Kosovoonline