Zlatni džudisti

Pozdravljajući prisutne predsjednik Olimpijskog komiteta Kosova Ismet Krasniqi je istakao da ce 2021. godina biti zlatnim slovima upisana u historiji kosovskog sporta, prije svega zbog osvajanja dvije zlatne medalje u džudou na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Osvajanjem medalja na igrama u Tokiju ušli smo u historiji svhetskog sporta, jer se takvim usphehom ne mogu podičiti ni mnoge veće zemlje u svijetu. Čestitamo našim zlatnim olimpijkama i neka nastave sa sjajnim rezultatima", rekao je Krasniqi.

Jedan od najboljih džudo trenera svijeta Driton Kuka se najpre zahvalio i Vladi Kosova i Olimpijskom komitetu rekavši da se kosovski džudisti neće zaustaviti na ostvarenim rezultatim.

"Medalje su plod velikog truda i rada prije svega sportista i naših trenera. One su podstrek za dalji rad i mi ćemo i dalje vrijedno raditi da ti rezultati budu još bolji", naglasio je Kuka.

Svečanoj ceremoniji dodjele priznanja i novčanih nagrada prisustvovali su predstavnici svih sportskih saveza kao i sponzori i prijatelji Olimpijskog komiteta Kosova.