Profesor kriminologije

Profesor kriminologije Fatmir Çollaku rekao je da se na osnovu tragova na mjestu zločina i onoga što je do sada poznato o trostrukom ubistvu koje se dogodilo 26. novembra u Glođanu zaključuje da je počinilac ubistva profesionalac i da je zločin počinio s predumišljajem, prenosi Klan Kosova.

"Okolnosti govore da je ubica profesionalac. Trostruko ubistvo nije bilo trenutno, u smislu emocija. To je bio čin sa predumišljajem", rekao je Çollaku.

On je naveo da to zabrinjava, jer je pokazatelj kolektivne nesigurnosti, ali i naveo da je stopa zločina koje rasvjetli policija ove godine, prema statistici, porasla za osam odsto.

Çollaku kaže da ne vjeruje da je ubica bio sam i navodi da je imao podršku.

"Osumnjičeni je tako brzo pobjegao sa mjesta zločin i to pokazuje da se radi o pripremljenom činu, da je postojao neko ko ga je podržao da pobjegne sa lica mjesta i da ne ostavi tragove koji bi pomogli da se on identifikuje, a potom uhvati”, rekao je Çollaku.  
Povodom izjave premijera Albina Kurtija i nuđenja nagrade od 20.000 eura za informacije o napadaču, Çollaku navodi da je to praksa u mnogim zemljama kao podrška organima.

U napadu na autobus 26. novembra, koji je saobraćao iz Đakovice za Glođane, nepoznata osoba pucala je iz kalašnjikova i tom prilikom ubila vozača autobusa i dva učenika, a jednog učenika ranila.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova